latinica  ћирилица
18/05/2017 |  08:05 ⇒ 14:58 | Аутор: РТРС

Решић: За Српску важно познавати искуства у региону у области јавних услуга

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић оцијенила је да је за Српску веома важно да познаје искуства у региону у области јавних услуга да би били унапријеђени сервиси за грађане.
Министрица Лејла Решић на регионалној конференцији у Тирани - Фото: РТРС
Министрица Лејла Решић на регионалној конференцији у ТираниФото: РТРС

Решићева, која данас у Тирани учествује на регионалној конференцији о побољшању јавних услуга земаља западног Балкана нагласила је да су будући изазови управо у новим технологијама које могу унаприједити јавне услуге за грађане, али и редуковати број запослених.

Решићева је данас, током састанка са министром државне управе и локалне самоуправе Србије Аном Брнабић покренула иницијативу за коришћење стручних услуга Националне академије за реформу јавне управе Србије. Брнабићева је поздравила ову иницијативу, а током разговора је договорен и радни састанак два министарства до почетка јуна.

На конференцији у Албанији, која је организована у Тирани и Драчу, учествује више министара из региона, министри Србије, земље домаћина, Македоније, представници БиХ, те Хрватске, саопштено је из ресорног министарства. Скуп се заврашава сутра.

Извор: СРНА