latinica  ћирилица
17/05/2017 |  21:34 ⇒ 21:40 | Аутор: РТРС

Партизан на корак до титуле!

Фудбалери Партизана налазе се корак од титуле шампиона Србије, послије побједе над Радничким са 3:1 (0:0) на гостовању у Нишу.
Партизан (фото: StarSport) -
Партизан (фото: StarSport)

Црно-бијелима ће у посљедњем колу плеј-офа Суперлиге бити довољан реми са Младошћу на свом стадиону у Хумској (недјеља) да преузме круну од највећег ривала Црвене звезде.

Партизан је ка титули гурнуо водећи тандем сезоне – Урош Ђурђевић и Леонардо да Силва који је постигао сва три гола на Чаиру.

Послије неизвјесне борбе без много гол шанси у првих 55. минута сусрета, тандем "Ђу-Ле" у року од три минута слама Раднички почетком другог полувремена.

Тим Марка Николића, који је због суспензије меч посматрао са трибина, повео је преко Бразилца Леонарда који је искористио сјајно проигравање Марка Јанковића, обишао голмана Радничког Зоговића и лако постигао 22. гол у сезони.

Само три минута касније Бразилац се реваншира саиграчима тако што је на сличан начин проиграо Ђурђевића, а он лобује Зоговића са ивице казненог па је 11. пут ове сезоне овај тандем био стријелац на истој утакмици.

Тачку на сусрет у Нишу ставио је Ђурђевић 12 минута прије краја послије центаршута Косовића са десне стране, својим 23. голом у првенству за прво мјесто листе стријелаца.

Пет минута прије краја, резервиста Душан Живковић послије соло продора постиже сјајан гол за Раднички и поставља коначан резултат пред око 15.000 навијача на Чаиру, од којих су већина биле присталице црно-бијелих.

Извор: Б92