latinica  ћирилица
17/05/2017 |  20:12 ⇒ 21:22 | Аутор: РТРС

Трамп: Ниједан политичар у историји није горе третиран од мене

Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је данас да ниједан политичар у историји није био горе нити неправедније третиран од њега.
Доналд Трамп - Фото: Screenshot/YouTube
Доналд ТрампФото: Screenshot/YouTube

Обраћајући се дипломцима Академије обалске страже САД, Трамп је рекао да, иако ствари нису увијек фер, "морате да погнете главу и да се борите, борите, борите", рекао је Трамп.

Како наводи Си-Ен-Ен, то представља алузију на "опсаду" под којом се нашла Бијела кућа због питања о наводном Трамповом захтјеву да бивши директор ФБИ Џејмс Коми прекине истрагу о његовом бившем савјетнику за националну безбједност Мајклу Флину.

"Никада, никада, никада да не одустајтее. Све ће испасти добро на крају", рекао је Трамп у Њу Лондону у савезној америчкој држави Конектикат. Потом се осврнуо на медијско покривање његовог мандата као предсједника САД.

"Погледајте како мене третирају у последње вријеме, нарочито медији. Ниједан политичар у историји, а то кажем уз велику сигурност, није био горе нити неправедније третиран. Не можете им дозволити да вас спусте, не можете дозволити критичарима и песимистима да стану на пут до ваших снова", рекао је Трамп.

Трамп се нашао на мети критика након што је прошле недјеље смијенио Комија са мјеста директора ФБИ који водио истрагу о наводној умијешаности Русије у америчке предсједничке изборе 2016. године и након што су медији објавили да је одао повјерљиве информације руском министру спољних послова Сергеју Лаврову.

Вашингтон Пост је раније, позивајући се на америчке званичнике, објавио да је Трамп Лаврову, током њиховог сусрета прошле недјеље, открио повјерљиве податке о Исламској држави и потенцијално угрозио обавјештајни извор.

Поред тога, Њу Јорк Тајмс је известио да је амерички предсједник у фебруару тражио од Комија да прекине истрагу о везама његовог тадашњег савјетника Мајкла Флина са Русијом, што је Бијела кућа одмах демантовала.

Најновије анкете показују да, по први пут, више Американаца подржава покретање поступка опозива свог предсједника Доналда Трампа него што се противи тој процедури, пише Индипендент.

Извор: ТАНЈУГ