latinica  ћирилица
17/05/2017 |  20:00 | Аутор: РТРС

Суперлига: Рад опстао, Нови Пазар испао

Фудбалери Рада изборили су опстанак у Суперлиги Србије коло прије краја плеј-аут фазе, док се од елите опростио Нови Пазар.
Лопта - Фото: Getty Images
ЛоптаФото: Getty Images

Плеј-аут Суперлиге, 6. коло:
Бачка - Радник 1:0 (1:0)
Клисура 19
Борац - Спартак 1:0 (1:0)
Костић 22
Нови Пазар - Чукарички 0:5 (0:2)
Ожеговић 23, 52, 72, Радоњић 45, Кајевић 59
Рад - Металац 1:0 (1:0)
Веселиновић 34

Пазарце је у нижи ранг послао дебакл од Чукаричког на свом терену са 5:0, док су "грађевинари" све бриге ријешили минималним тријумфом над директним ривалом за опстанак Металцем.

Важну побједу остварио је и Борац који је у Чачку надиграо Спартак минималним резултатом, а 1:0 је било и у окршају Бачке и Радника.

Уочи посљедњег кола у зони испадања је Металац, са три бода мање од Борца, па ће у недјељу бити одлучено ко ће се придружити Пазарцима у Првој лиги сљедеће сезоне. У Горњи Милановац у недјељу стиже Нови Пазар, док Чачани гостују Раднику у Сурдулици.

Борац је у регуларном дијелу првенства био посљедњи иза Новог Пазара, Радника и Металца, али је са три побједе и два пораза у посљедњих пет мечева успио да дође надомак опстанка. Металцу је у посљедњем колу неопходна побједа, а Борац се може радовати и неријешеном резултату.

Поразу Новог Пазара највише је допринио Огњен Ожеговић хет триком (23, 52. и 72. минут), док су још два гола постигли Радоњић и Кајевић. За Борац је погодио Костић у 22. минуту, а Чачани су могли Суботичане да савладају и убједљивије, али су промашили пенал у 64. минуту.

Рад и Бачка су своје побједе такође обезбедили головима у првом полувремену.

Извор: Б92