latinica  ћирилица
17/05/2017 |  18:46 ⇒ 18/05/2017 | 10:24 | Аутор: РТРС

Чубриловић након скупштинске одлуке - на Влади да сачини нове приједлоге

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Бањалуци да је након данашње скупштинске одлуке да не буду продате акције основног капитала Рудника жељезне руде "Љубија" на Влади Српске да сачини нове приједлоге.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Сви морамо да спустимо лопту, превише емоција унесено у једну тачку дневног реда, која није неважна, јер је приватизација рудника у нашим условима веома осјетљиво питање. Сви су овдје унијели себе превише лично, а све би требало радити трезвено са много аргументације да би била донесена исправна одлука", рекао је новинарима Чубриловић, који је и потпредсједник ДНС-а.

Говорећи о коалицији СНСД-а, ДНС-а и СП-а, Чубриловић сматра да уколико "падне" на неком гласању, онда не би требало ни да постоји.

"Додик и /лидер ДНС-а Марко/ Павић су дугогодишњи сарадници и чисто сумњам да данашња одлука о `Љубији`може да поремети односе. Сигурно је да данашња одлука неће имати утицаја на став ДНС-а о изгласавању неповјерења Влади Српске", додао је Чубриловић.

Народна скупштина Републике Српске данас није усвојила одлуку о давању сагласности на одлуку Владе Републике Српске о продаји 64,99 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде /РЖР/ "Љубија" Приједор, методом непосредног одабира купца.

Извор: Срна