latinica  ћирилица
17/05/2017 |  16:58 ⇒ 17:03 | Аутор: РТРС

Индекс: Томпсон опет бесрамно лаже о величању усташтва

Марко Перковић Томпсон, пјевач који је изградио каријеру на петпарачким пјесмуљцима о домовини, богу и породици, прије пар дана дао је интервју за словеначки Репортер у којем је успјешно скочио сам себи у уста, пише портал Индекс.

Индекс је крајем 2003. године објавио чланак о томе како је Томпсон пјевао пјесму под називом "Јасеновац и Градишка стара", у којој се слави усташко убијање Срба у злочиначкој НДХ.

О каквој пјесми се ради, најбоље описују њени стихови, на које овом приликом Индекс подсјећа:

"Јасеновац и Градишка Стара, то је кућа Максових месара

Кроз Имотски камиони журе, возе црнце Францетића Јуре

У Чапљини, клаоница била, пуно Срба Неретва носила

Ој Неретво теци иза страну, носи Србе плавоме Јадрану

Ко је мога замислити лани, да ће Божић славит партизани

Тко је река, је.. ли га ћаћа, да се Црна Легија не враћа"

Након објаве тог текста, пјевач је прво тврдио да се "не сјећа" да је то икада пјевао, да би послије више од деценије, на крају признао у саопштењу на својој веб страници (8.јануара 2014). Рекао је да он није аутор пјесама попут "Ево зоре...", "Јасеновац..." и сличних, али их је пјевао "што је свима познато, у одређеном периоду свугдје по хрватским трговима и дворанама, не скривајући се".

Међутим, у интервјуу од прије неколико дана за словеначки Репортер, поводом иницијативе да се забрани његов концерт у Марибору, Томпсон тврди да му је дотична кољачка пјесма "монтирана". Рекао је да су му такве пјесме подвалили неки новинари како би га приказали као негативца.

- Ту су ми снимку подвалили неки новинари са ХТВ-а. Та прича има већ 15 година - "објелоданио" је он, потпуно игноришући своју изјаву од прије 13 година да је ту пјесму пјевао свугдје гдје су "обожаваоци" тражили.

Како закључује аутор текста, Индекс никада неће заборавити Томпсонове контрадикторне и лажљиве изјаве, баш као ни слављење усташких кољача.

Извор: Индекс