latinica  ћирилица
17/05/2017 |  16:23 | Аутор: РТРС

Њемачки тенисери елиминисали Троицког и Јанковићеву

Новак Ђоковић остао је једини српски представник у Риму ове недјеље, након што су данас елиминисани Виктор Троицки у мушкој и Јелена Јанковић у женској конкуренцији.
Виктор Троицки - Фото: Getty Images
Виктор ТроицкиФото: Getty Images

Троицки је био немоћан против талентованог Александра Зверева који је славио у два сета са 6:3, 6:4.

Нијемац је први сет ријешио искористившу другу од једине двије брејк шансе у шестом гему, Троицки је спасао брејк на отварању другог сета, али га је Зверев коначно сломио у седмом гему.

Зверева ће у осмини финала играти са Фабиом Фоњинијем који је синоћ елиминисао најбољег тенисера свијета Ендија Марија.

И Јанковићева је изгубила од тенисерке из Њемачке, али послије преокрета. Боља је била Јулија Гергес са 2:6, 7:6(2), 6:1, послије скоро два и по сата борбе.

Српкиња је први сет добила послије преокрета направивши три брејка након што је изгубила свој сервис у трећем гему. Услиједила је жестока борба у другом сету на чијем је старту Јанковићева одмах морала да спасава сервис.

Још два пута је спречавала ривалку да направи брејк, али није успјела да је заустави и у тај-брејку који је Њемица добила са четири мини-брејка у шест поена. У одлучујућем сету Српкиња није имала шансе, Гергес овај пут користи обје брејк лопте, два пута одузима сервис Јелени и пролази даље.

Гергес ће у осмини финала Рима играти против боље из дуела у којем трећа носитељка Гарбиње Мугуруса игра са квалификанткињом Јеленом Остако.

Извор: Агенције