latinica  ћирилица
17/05/2017 |  16:16 ⇒ 16:23 | Аутор: РТРС

Солт Лејк Сити даје 30 милиона долара за Теодосића?

Како се ближи крај сезоне у Европи, све чешће су приче и најаве о одласку Милоша Теодосића у НБА лигу.
Милош Теодосић - Фото: Getty Images
Милош ТеодосићФото: Getty Images

- Он је можда и најбољи додавач на свијету - рекао је Квин Снајдер у интервјуу 2014. године.

Плејмејкер московског ЦСКА и капитен репрезентације Србије је у више наврат говорио да би волио да заигра у најјачој лиги свијета, али не по сваку цијену.

Тео је један од најплаћенијих и најбољих играча Старог континента, па је логично себе не види себе у неком од слабијих  америчких тимова, тј. оних који немају превише шансе да се домогну плеј-офа.

Такође, значајан фактор је и потенцијална минутажа. У медијима су се појављивала имена два тима – Бруклин Нетса и Јуте Џеза, али је далеко реалније, управо због споменутих разлога, да Милош постане становник Солт Лејк Ситија.

- Московски ЦСКА налази се пред једном од највећих одлука у посљедњој деценији. Милош Теодосић – Европа или НБА? Неколико генералних менаџера слало је скауте да посматрају српског "чаробњака". По ономе што сам успио да сазнам из мојих извора, тренер Џезера Квин Снајдер и те како жели Милоша у свом тиму. А, ту су и Бруклин Нетси. С друге стране, одређене процјене говоре да би Теодосић могао да добије трогодишњу уговор од 25 до 30 милиона долара - каже новинар Дејвид Пик, специјализован за кошарку.

Осим наведених тимова, у причи око ангажовања тридесетогодишњег Ваљевца су и Сан Антонио Спарси и Денвер Нагетси.

- Не могу да причам о кандидатима који би могли да замијене играча који још увијек није ни отишао, а постоји могућност и да продужи уговор са ЦСКА. Милош је уникат. Али, ако му НБА екипа понуди уговор – неће бити могуће такмичити се са њима - каже предсједник Армејаца, Андреј Ватутин.

Извор: Б92