latinica  ћирилица
17/05/2017 |  13:46 ⇒ 16:31 | Аутор: РТРС

Павић: Бранићемо интерес Српске и Приједора

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је данас да ова политичка партија никада није рекла да гласа за Арселор Митал, него да неће прихватити одлуку да акције основног капитала Рудника жељезне руде Љубија буду продате компанији Израели инвестмент група.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

- Ово је суштина и желим да се разликује оно што се прича и говори од онога што ДНС ради. ДНС неће у Народној скупштини подржати одлуку о продаји акција Љубије и браниће интересе Приједора и Републике Српске - рекао је Павић новинарима у холу Народне скупштине Републике Српске.

Он је, након састанка са посланицима ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске, поновио да Израели инестмент група није кредибилна и да не може гарантовати копање руде у Љубији.

- Мислим да је Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске кривац за све ово што се дешава, па и у Народној скупштини Српске. Ово министарство је дало приједлог да рудник буде продат израелској компанији, а у образложењу је наведено да ово касније не може бити реализовано - каже Павић.

Он је изразио жаљење што је Приједор због Љубије у фокусу медија.

- Међутим, у Приједору и ДНС-у се не предајемо и борићемо се за права која су реална и која нам по закону припадају. Одбацијем све инсинуације и приче појединих посланика, јер се за све мора имати аргумент - каже Павић и наводи да је неопходно испитати рад сваког појединца.

Он тврди да у Управном одбору Митала није било и нема чланова ДНС-а.

- Ја сам ту био, али као представник државног капитала. На сједницама Управног одбора сам предложио да буду испитане трансферне цијене и да сва добит буде подијељена - рекао је Павић.

Он је напоменуо да га сада интересује Љубија, а не коалициони односи са СНСД-ом и СП-ом.

Посланици у Народној скупштини Републике Српске разматрају приједлог одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Републике Српске о продаји 64,9 одсто акција основног капитала Љубије, методом непосредног избора купца.