latinica  ћирилица
17/05/2017 |  11:22 ⇒ 15:21 | Аутор: РТРС

Технолошки факултет у Зворнику: Наших студената нема на бироу (ВИДЕО)

Матуранти у Републици Српској броје посљедње дане свог средњошколског образовања и имају велику дилему - који факултет уписати?
Зворник - Технолошки факултет - Фото: РТРС
Зворник - Технолошки факултетФото: РТРС

Није лако ускладити жеље, родитељску амбицију, а при том водити рачуна о дефицитарним занимањима у Српској.

Одговор на постављено питање могао би бити и Технолошки факултет у Зворнику, који представља једну од сигурнијих улазница на тржиште рада.

За Рогатичанку Тијану Рајак након завршене средње школе није било дилеме, уписала је Технолошки факултет у Зворнику и презадовољна је условима.

- У потпуности сам задовољна јер овдје имамо могућност и теоријског и практичног упијања знања, каже Тијана, која ће бити студент Хемијско-процесног инжењерства.

Савремена опрема, стручан наставни кадар, квалитетан практичан рад и широк спектар знања у оквиру студијских програма- хемијско инжењерство, технологија и биологија, дио су онога што студентима нуди Технолошки факултет.

- Оно што је можда и најважније за сваког оног ко ће се сутра опредијелити да упише овај факултет јесте да на бироима скоро да и нема наших студената. Данас су наши студенти у неким предузећима у Републици Српској у доминантном положају, воде та предузећа, истиче декан Технолошког факултета Зворник, Миладин Глигорић.

Око 90% дипломаца, по завршетку студија се запосли. Стефан, као један од најбољих студената у историји факултета, добио је прилику да ради као асистент, а Владимир је један од важних фактора у развојном сектору компаније "Алумина".

- Све што сам научио на Технолошком факултету и у свом малом научно-истраживачком раду покушавам да пренесем својим студентима с једне стране и да их научим да на један инжињерски начин размишљају, каже Стефан Павловић, асистент на Технолошком факултету.

Владимир Дамљановић, инжињер за развој компаније "Алумина", наводи да је велики допринос Технолошког факултета и његовом пословном прогресу.

У 25 година постојања Технолошки факултет је изњедрио 370 дипломаца, 70 магистара и 22 доктора наука и прије свега стручан кадар који би пожељела свака компанија.