latinica  ћирилица
17/05/2017 |  08:25 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Продаје се имовина Олимпијског центра "Јахорина"?

Руководство Олимпијског центра "Јахорина" у току ове седмице одржаће састанак с Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове у вези са укњижавањем имовине која припада овом Центру, али и Републици Српској.
ОЦ Јахорина - Фото: РТРС
ОЦ ЈахоринаФото: РТРС

Овај потез , како објашњавају у Олимпијском центру, реакција је на изјаву министра трговине и туризма РС Предрага Глухаковића који је рекао да је Влада Српске закључила да би се, када је у питању реструктурирање Олимпијског центра "Јахорина" требало раздвојити угоститељство од вертикалног транспорта, ријешити питање укњижбе имовине која припада Олимпијском центру и Републици Српској а након тога да се сви објекти и имовина чија је вриједност 20 до 30 милиона КМ продају, а добијена средства уложе у вјештачко осњежавање Јахорине.

Саша Грабовац, извршни директор Удружења економиста РС - СWОТ, сматра да "Јахорина" не може да живи само од зимске сезоне, посебно што су посљедњих година зиме благе и без много сњежних падавина. Он сматра да се Центар треба оспособити да ради читаве године, да има садржаје који су интересантни за планинаре, ловце, дјецу, бициклисте, али и да се оспособи за одржавање конференција и скупова.

У Олимпијском центру "Јахорина" кажу да имовину неће бити тешко продати, јер већ има заинтересованих купаца.

Извор: Независне новине