latinica  ћирилица
16/05/2017 |  22:13 ⇒ 22:13 | Аутор: РТРС

Тони Надал: Новак нам је био трн у нози

Тони Надал, тренер и стриц шпанског тенисера Рафаела, рекао је да је побједа над Новаком Ђоковићем на Мастерсу у Мадриду можда и прекретница у каријери.

Надал је у полуфиналу Мастерса у Мадриду савладао Ђоковића резултатом 6:2, 6:4 и тако прекинуо двогодишњи пост у међусобним дуелима током којег је претрпио седам везаних пораза.

"Побједом над Ђоковићем је увијек основа, али овога пута посебно јер је Рафа коначно успио да доминира у мечу. То је невјероватно важно. Извукли смо проклети трн из стопала", рекао је Тони.

Ривалство Новака и Рафе дошло је до 50. странице прије неколико дана, што је први пут у историји да двојица играча одиграју толико мечева у Опен ери. "Мислим да смо били веома близу прошле године у Риму (Ђоковић добио 7:5, 7:6 у четвртфиналу).

Фалило нам је мало успјеха, али и вјере коју смо, коначно, стекли од почетка године. Спорији ритам није долазио у обзир јер би нас у том случају Новак гурнуо у рупу.

"Идеја је била да се при сваком ударцу противник нападне", рекао је Тони. Он је потом анализирао полуфинале на другом Мастерсу на шљаци у сезони.

"Први сет је био веома напет, он је ударао добро и дијагонале и паралеле, додао је он.

 У Рафином уму је све било јасно тада, али у другом намјера није била очигледна у сваком ударцу.

Тони је открио на чему су у тиму највише радили пред нову сезону.

"Када смо завршили 2016. одредили смо низ онога што морамо да урадимо – да поправимо сервис, учинимо да Рафа има бољи став на терену и увијек буде конкурентан. То је учинио и зато игра тако добро. Ролан Гарос? За нас је тај турнир посебан, а прије неколико година је за Рафаела било незамисливо да га освоји толико пута. Увијек желите да играте најбољи тенис на најважнијим турнирима", закључио је Тони Надал.

Извор: Независне, Б92