latinica  ћирилица
16/05/2017 |  20:58 | Аутор: РТРС

Шараповој не дају на Ролан Гарос!

Руска тенисерка Марија Шарапова није добила вајлд карту за Ролан Гарос и неће учествовати на другом Гренд слему сезоне!
Марија Шарапова - Фото: Getty Images
Марија ШараповаФото: Getty Images

Послије више недјеља разматрања, Француска тениска федерација одлучила је да не додијели специјалну позивницу Шараповој, која се недавно вратила послије 15 мјесеци паузе због допинга.

Она неће учествовати ни у квалификацијама за Отворено првенство Француске, а пошто се тренутно налази на 211. мјесту на WТА листи, неће моћи да учествује на турниру који је освајала 2012. и 2014. године.

Рускиња је прије неколико недјеља први пут послије годину и по дана наступила захваљујући позиву организатора на турниру у Штутгарту, а тај потез изазвао је много контроверзи. Турнир је већ почео, Шараповој је суспензија истицала у уторак у поноћ, а њен први меч био је заказан за сриједу.

У њемачком граду стигла је до полуфинала, потом су услиједили наступи у Мадриду и Риму, али освајачицу пет Гренд слемова нећемо гледати у Паризу.

Због одлука да јој буду уступљене вајлд карте за највеће турнире реаговале су многе њене колегинице, а најгласније у противљењу да Шарапова буде повлашћена биле су Канађанка Јуџини Бушар и Роберта Винчи из Италије.

Ролан Гарос се игра од 28. маја до 11. јуна, док је наградни фонд од 36 милиона евра, а титулу брани Шпанкиња Гарбиње Мугуруса.

Извор: Б92