latinica  ћирилица
16/05/2017 |  18:41 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Стратегија о развоју спорта подигла прашину- оптужбе о финансирању "Игокее" (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је дошао данас у Парламент Српске након оптужби опозиције у вези са финансирањем Кошаркашког клуба "Игокеа".
Умјесто стратегије спорта, тема "Игокеа" - Фото: РТРС
Умјесто стратегије спорта, тема "Игокеа"Фото: РТРС

Разматрајући Информацију о реализацији стратегије развоја спорта, опозициони посланици скренули су с теме и покренули лавину реплика, износећи низ оптужби на рачун "Игокее". На наводе НДП-овог Драгана Чавића и СДС-овог Миладина Станића, Додик је одговорио - изнијели су неистине.

Расправа о развоју спорта неочекивано је подигла прашину у Парламенту, јер је главна тема посланика била начин финансирања спортских друштава. НДП-ов Драган Чавић тврди да је стање у бањалучком спорту очајно, посебно у КК "Борац" и то све са једним циљем – да се уништи конкурентност у кошарци. Директно прозива КК "Игокеу".

"Кад разговарате о спонзорским уговорима у Бањалуци, сви кажу довиђења! Не можемо, морамо финансирати "Игокеу". О чему ви причате?" "Кад мало прочешљате, видећете да је УКИО група дала паре за развој "Игокее", па да се онесвјестите кад то видите. Балкан инвестмент банка је давала средства. Бирач је финансирао", рекао је Чавић.

Није се дуго чекало на реакцију. Предсједник Милорад Додик одговорио је на Чавићеве оптужбе. Поручује да је ријеч о неистинама и да је у раду "Игокее" све транспарентно.

"Изнио је огромне лажи! Игокеа није узела ниједан фенинг од Алумине, нити било кога. Било је разних спонзора у разним временима, три приватне банке су спонзорисане и никад нису коришћена јавна средства", каже предсједник СНСД-а Милорад Додик.

Чавићу се у расправама придружио СДС-ов Миладин Станић, који тврди да је дворана у Александровцу изграђена на уштрб болнице у Источном Сарајеву.

"Ви господине се залажете да се уради дворана у Лакташима, а да се не ради болница од средстава која су била намијењена болници у Касиндолу. Знате ли ви да је из те грчке донације било предвиђено да се ради болница у Касиндолу, а не дворана Игокее у Лакташима?", рекао је Станић.

И на ову оптужбу одговорио је Додик: "То је нетачно! Није било могуће да се средства усмјере за Касиндол и направи спортска дворана у Лакташима, Александровцу, гдје ли је рекао? Општина Лакташи је направила дворану, узела кредит и он се скоро отплатио, то је најљепша дворана и то припада општини Лакташи, јер су средства одатле узета".

Додик је поручио да КК "Игокеа'"никада није узела спонзорство од некога на уштрб било којег клуба, поготово не из Бањалуке.

Посланицима који су изнијели низ оптужби на рад "Игокее" поручио је да успјех тог клуба није заслужан за неуспјех других.