latinica  ћирилица
16/05/2017 |  17:33 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Избачени тројац из СДА формира "проевропску" партију

Тројица независних посланика у Представничком дому Парламента БиХ који су искључени из СДА ускоро ће формирати нову странку, сазнаје "ЕуроБлиц".

Саговорници "ЕуроБлица" који су присуствовали недавном тајном састанку избачених СДА-оваца са групом независних начелника општина у ФБиХ, појединим професорима и јавним личностима из тог ентитета, откривају да ће се на челу нове политичке партије, готово сигурно, наћи бивши шеф Политичке академије СДА Сенад Шепић.

- Још није утврђено како ће се та политичка странка звати, али је сигурно да ће својим именом и програмом покушати да се јавности и бирачима представи као проевропска алтернатива постојећем стању у БиХ. Осим дојучерашњих СДА-оваца Садика Ахметовића, Салке Соколовића и Сенада Шепића, у врху нове странке сигурно ће бити и актуелни градоначелник Зенице Фуад Касумовић, али и бивши шеф ХДЗ 1990 Мартин Рагуж – истичу саговорници "ЕуроБлица" који су инсистирали на анонимности.

- Наш последњи састанак био је само један у низу састанака људи који имају слично разумијевање политичке ситуације у БиХ. Грађани желе алтернативе и договорамо се о концепту који ћемо им понудити. Сви желимо стабилну и нормалну БиХ. Доста је било свађа. Занимају нас европски пут и европске вриједности – рекао је Касумовић.

Извори "ЕуроБлица" тврде да је највјероватнији предсједник нове проевропске политичке странке у БиХ Сенад Шепић у посљедње време радо виђен гост у америчкој амбасади у Сарајеву.

- Шепић је својски запео да за свој политички пројекат добије што снажнију подршку САД и Запада. Међу америчким и европским дипломатама у Сарајеву Шепић се већ успио наметнути као ново, младо политичко лице и као неко ко је спреман да беспоговорно слиједи европски курс – тврде  извори "ЕуроБлица".

Извор: Блиц