latinica  ћирилица
16/05/2017 |  16:04 ⇒ 21:55 | Аутор: РТРС

У Требињу почела реконструкција главне градске улице (ВИДЕО)

Након тридесет година, у Требињу је почела реконструкција главне градске улице Краља Петра Првог Ослободиоца.
Требиње - реконструкција главне улице - Фото: РТРС
Требиње - реконструкција главне улицеФото: РТРС

Поред асфалтирања, реконструкција подразумијева постављање нових шахтова за површинске воде и комплетну реконструкцију цјевовода за техничку воду.

За уређење главне улице, која је један од симбола Требиња, из градског буџета издвојено је 120.000 марака. Ова дионица затворена је за саобраћај. Комплетни радови требало би да буду завршени за десет дана.

У току је друга фаза реконструкције главне улице, у оквиру које се уређује дионица од Каменог моста до раскрснице са Немањином улицом. Ово је прва од виталних градских улица која ће бити урађена на овај начин.

"Циљ је да поред рјешавања коловозних подлога хабајућег слоја да се у исто вријеме уради и ров гдје ће се смјестити све подземне инсталације које пролазе овоом улицом", изјавио је Марко Рикало, начелник Одјељења за просторно уређење.

У протеклих десет година, техничка вода у овој улици била је потпуно искључена. Новом реконструкцијом цјевовода, техничку воду добиће цијела главна улица али и градски парк.

"Тако да је ово жила куцавица за Градски парк да би се техничка вода могла довести до њега, у другој фази имамо у плану да оспособимо и друге улице", напоменуо је Недељко Ламбета, директор Комуналног предузећа.

"Кад смо већ ушли у ове радове онда смо и мијењали неке вентиле који дуго година и деценија нису мијењани и да не би опет сутра имали проблем недостатке смо оклонили", каже и Спасо Радовић, директор "Водовода".

Иако је ова дионица пута, због радова, затворена за аутомобиле, већих гужви због преусмјеравања саобраћаја у споредне улице нема.

Оно што је битно за грађане јесте да због радова на водоводној мрежи, који ће трајати још десетак дана, неће бити искључења воде. Слиједи трећа фаза радова- реконструкција пута до Ватрогасног дома.