latinica  ћирилица
16/05/2017 |  14:35 | Аутор: РТРС

Колашинац: Надам се да ћу бити спреман за СП

Најбољи српски бацач кугле Асмир Колашинац, оперисан је непосредно послије Европског атлетског првенства у дворани које је одржано од 3. до 5.марта у Комбанк Арени.

Упркос савјетима љекара да не такмичи на ЕП он је одлучио да не разочара београдску публику и да се ипак појави. Нажалост бол у нози га је спречио да дође до финале и борбе за четврто европско одличје.

- За сада све иде како треба. Прошло је скоро два мјесеца од операције тако да се надам да ћу ускоро моћи да појачам темпо. Ја сам већ након двије недјеље кренуо са лаганим трчањем и лаганим опоравком. Тај опоравак трајаће бар још мјесец дана и до тад не смијем да појачам темпо тренинга, док рана добро не зарасте - каже Колашинац, након посјете љекара.

Свјетско првенство у Лондону које се одржава почетком августа је све ближе, а његови конкуренци већ сада бацају куглу преко 21.50 метара:

- Ја се искрено надам да ћу успјети да се спремим за Свјетско првенство и даћу свој максимум да у томе успијем, али прије свега морам бити опрезан. Прије јула нећу моћи да такмичим, тако да први дио сезоне прескачем. Најбољи бацачи свијета већ сад бацају велике даљине, вријеме је да их стигнем - рекао је Колашинац.

Извор: Вечерње новости