latinica  ћирилица
16/05/2017 |  14:03 | Аутор: РТРС

Шарић: Јокић ће бити "огроман НБА играч"

Крило Филаделфија Дарио Шарић само је један у низу оних који су одушевљени играма Србина Николе Јокића у најјачој кошаркашкој лиги на свијету.

Шарић је у интервјуу за Спорт Клуб истакао да ће центар Денвер Нагетса постати "огроман НБА играч".

Јокић је у својој другој сезони просјечно биљежио 16,7 поена уз 9,8 скокова, а посебно је био импресиван током марта и априла када је имао просјек од скоро 20 поена уз 12 скокова и 6 асистенција. Сезону је завршио са 39 дабл-дабл и шест трипл-дабл утакмица.

- Ради се о фантастичном момку, сјајна породица је око њега, а што се тиче његове кошарке, феноменално је како он игра. Он са неким мањим атлетским способностима - нема скок и не лети, како се каже, залуђује практично цијелу НБА лигу. Изгледа као да игра са дјецом. Ти неки његови потези, његова кретња... Тешко ми је да нађем ријеч, невјероватно је како игра, како се креће и желим му успјеха у даљем раду. Види се да је фокусиран, да има све предуслове да буде велики играч и за сада то показује у најљепшем свјетлу - рекао је Шарић за Спорт Клуб.

Шарић је имао одличну руки сезону у дресу Сиксерса са просјеком од 12,8 поена уз 6,3 скокова и 2,2 асистенције по утакмици.

Извор: Б92