latinica  ћирилица
16/05/2017 |  13:21 | Аутор: РТРС

Николић: Званично нисам кажњен

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић, пред гостовање Радничком у Нишу, истакао је да ће његов тим уколико понови претходне партије и жељу освојити титулу првака Србије.

- У изванредној смо резултатској серији, морам то да поновим, али нас она није довела до трофеја. Играчи су навикли да играју под притиском, показали су стабилност и квалитет игре, имам велико повјерење у њих. Немам дилему да ће исти однос и количину жеље показати у Нишу. Идемо на побједу, Партизан не зна да игра на неријешено, посебно у Србији, што говори наш низ - рекао је Николић на конференцији за медије на стадиону у Хумској.

Како је навео, одлуку о суспензији због црвеног картона на прошлом мечу против Вождовца није добио. Ипак, Николић је спреман за варијанту и да не води тим са клупе.

- Одлуку нисам добио, званично нисам кажњен... Спремам се као да ћу да водим утакмицу, али и за другу опцију. То неће ништа пореметити у припреми меча. Није потребно да дајем посебне инструкције сарадницима, припремамо се већ неколико дана, Радоје Смиљанић водиће меч у случају да не будам могао ја и све гледамо истим очима - рекао је он.

Николић је најавио да ће суспендованог Бојана Остојића у стартној постави замијенити Лазар Ћирковић или Марко Јевтовић, као и да Евертон још увијек није спреман послије повреде, али би требало да буде на клупи.

- Идемо условно у госте, кажем због тога јер Партизан има много навијача на југу Србије. Раднички је добар тим, добро вођен од тренера Раставца, можда и најискунији у лиги. Знају да буду непријатни, али смо знали да се изборимо са њима. Видим да су веома мотивисани, такви и треба да буду, али нико не сме више да жели побједу од Партизана - навео је Николић.

Он није желио да се бави делегирањем судија, али је упозорио да су арбитри под лупом јавности и да не жели да додаје притисак на њих.

- Нисам се бавио тиме до сада, баве се медији, као и наша публика којој је стало до побједе. Имамо квалитет игре, због тога траје серија, стварамо много шанси, а противник нама само двије ситуације пред голом, то чак нису ни шансе. Ако останемо такви не сумњам у крајњи исход на крају шампионата. Што би рекли "Ја ту ништа не бих мијењао - поручио је тренер црно-бијелих.

На питање да ли постоје сви услови за нормалну и регуларну утакмицу на "Чаиру", Николић је рекао да тако мора да буде.

- Мора да буде нормална утакмица, ако нам је свима остало још мало памети, поштења и здравог разума... Све осим тога било би катастрофално и обесмислило би стање на табели, па био Партизан први или наш вјечити ривал -закључио је Николић.

Извор: Танјуг

Утакмица 36. кола Суперлиге између Радничког и Партизана игра се у среду од 19 сати у Нишу.