latinica  ћирилица
16/05/2017 |  11:05 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Радници ЖРС могу овјерити књижице (ВИДЕО)

Радницима Жељезница Српске омогућено је овјеравање здравствених књижица.
Фонд здравственог осигурања Републике Српске - Фото: РТРС
Фонд здравственог осигурања Републике СрпскеФото: РТРС

Био је то разлог да одустану од најављене блокаде филијала Фонда здравственог осигурања. Фонд здравственог осигурања Републике Српске саопштио је да је спреман да помогне у налажењу рјешења за регулисање доприноса за здравствено осигурање радника Жељезница Републике Српске, попут могућег новог репрограма дуга који износи 3.981.000 КМ.

Kako су најавили тако су и учинили- радници Жељезнице Српске дошли су у филијалу Фонда здравства у Приједору с намјером да овјере своје здравствене књижице и учинили су то без проблема.

Синдикати кажу да је нова ситуација одгодила најављене блокаде. Обавијест о постигнутом договору, стигла им је, кажу, из кабинета генералног директора.

- Договорено да са до 1.6. овјеравају здравствене књижице за раднике ЖРС, а да до тад ЖРС потпише репрограм о неком будућем овјеравању здравствених књижица - каже Симо Цвјетковић, Самостални синдикат машиновођа.

Милијана Марковић из Синдиката жељезничара истиче да су синдикати имали комуникацију са управом ЖРС и да је на посљедњем састанку свих синдиката послат допис у којем је затражено да се да овај проблем хитно ријеши.

Жељезнице Републике Српске дугују доприносе за 18 мјесеци, а овјеравање књижица Фонд је обуставио прије мјесец дана. Из Фонда су саопштили да су спремни да помогну у налажењу рјешења за регулисање доприноса за здравствено осигурање радника Жељезница Републике Српске, укључујући и репрограм дуга.