latinica  ћирилица
16/05/2017 |  10:06 ⇒ 10:08 | Аутор: РТРС

Влада Хрватске о изградњи моста на ријеци Сави

Влада Хрватске формирала је оперативно тијело које би требало да заврши све техничке детаље у вези са изградњом моста на Сави у Градишци.
Мост на Сави код Градишке - Фото: илустрација
Мост на Сави код ГрадишкеФото: илустрација

Главни задатак ове Комисије је да са БиХ усагласе све детаље се до краја године распише међународни тендер за изградњу. Секретар Министарства комуникација и промета БиХ Игор Пејић рекао је да ова оперативна група треба у БиХ да пошаље одређену документацију, која се односи на сагласност за изградњу моста, као и на одређене детаље у вези са градњом, те да ће тај технички дио бити готов најкасније до краја јуна.

"Након састанка представника Хрватске и БиХ, вјероватно у Сарајеву наредног мјесеца, и усаглашавања детаља, следи расписивање тендера за изградњу моста и то ће, како се сви надамо, бити готово до краја године", рекао је Пејић за "Вечерње новости".

Споразум између БиХ и Хрватске, чиме је успостављен правни оквир за заједничку изградњу моста преко Саве, потписан је прије пет година, а до застоја у реализацији изградње дошло је због тога што Хрватска није обезбиједила сва финансијска средства.

Извор: Вечерње новости - СРНА