latinica  ћирилица
15/05/2017 |  21:11 ⇒ 21:54 | Аутор: РТРС

Ђокић: Циљ опозиције преношење нестабилности из ФБиХ у Српску

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић оцијенио је да опозиција која је покренула иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Републике Српске жели да у Српску пренесе нестабилност из ФБиХ и институција БиХ.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Ђокић је вечерас у Приједору изјавио да не зна шта је написано у тој иницијативи опозиције, али да је чуо да је ријеч о документу од око 200 страна.

- Они који су већ у једном дијелу БиХ створили нестабилност, желе да је пренесу и у Републику Српску и ја ништа друго не видим у тој иницијативи него тај циљ - рекао је Ђокић.

Навео је да нема никаквог страха да се о том питању расправља и у Парламенту и на сједници Владе, да ће Влада сигурно имати свој став о томе, а да људи из СП-а као чланови Владе потпуно одговорно и савјесно извршавају све своје дужности.

- И у областима за које смо задужени, а и Влада у цјелини, за ових претходних 11, односно 12 година колико управљамо Републиком Српском као коалиција, стварили смо изузетно видљиве резултате. Наравно, постоје и проблеми. Ми никада нисмо гурали проблеме под тепих, бавили смо се њима и рјешавали их као што ћемо то чинити и у будућности - поручио је Ђокић.

Он сматра да иницијатива опозиције неће бити успјешна и да опозиција на овај начин само покушава да пренесе незадовољство или да створи некакву кризну ситуацију и у Републици Српској, а већ је таква ситуација створена у ФБиХ и у институцијама БиХ - тамо гдје они врше власт.

- Дакле, нису знали ни тај ниво власти да организују. Сада, напросто су љубоморни што ми као коалиција успијевамо толико година да стабилно управљамо свим важним пословима Републике Српске - додао је Ђокић.

Према његовим ријечима, Република Српска представља политички најстабилнији регион у овом дијелу Европе, ако се има у виду да је власт редовно функционисала упркос врло тешким проблемима усљед економске и финансијске кризе, а посљедњих година и усљед великог отпора који долази из Сарајева и из званичних институција БиХ.

- Они нам напросто блокирају бројне добре идеје и иницијативе којима смо хтјели да побољшамо живот Републике Српске - закључио је Ђокић.

Извор: СРНА