latinica  ћирилица
15/05/2017 |  19:01 | Аутор: РТРС

Медојевић: Проводи се терор над ДФ-ом

Лидер Демократског фронта Небојша Медојевић изјавио је да је он главна мета истраге Специјалног државног тужилаштва у Црној Гори које је данас расписало налоге за хапшење неколико функционера те партије и да је ријеч о терору над ДФ.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Специјални државни тужилац Миливоје Катнић издао је налог за хапшење директора Покрета за промјене, чији је ДФ члан, Дејана Вујисића, техничког секретара Покрета Жељка Шћепановића и возача Гордана Конатара због сумње да су чланови криминалне организације коју су, наводно, направили бизнисмен Момир Николић и још једна, засад непозната особа.

"Позивамо /врховног државног тужиоца/ Ивицу Станковића да погледа што ради Катнић који, по наредби Мила Ђукановића, наставља прогон ДФ. Катнић нема ниједан доказ за ове сумње", рекао је Медојевић на ванредној конференцији за новинаре у Подгорици.

Медојевић је истакао да је он лично "циљ и мета овог политичког процеса" и додао да је на дјелу покушај монтирања политичког процеса о нелегитимном финансирању и прању новца. "Сва документација Покрета за промјене је чиста као суза", поручио је Медојевић.

Функционер ДФ-а Славен Радуновић рекао је да је ово наставак напада на најјачи политички савез у Црној Гори.

Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић рекао је да ће послије ДФ "на ред доћи" и остале опозиционе странке.

Раније данас полиција је ухапсила црногорског бизнисмена Момира Николића који ради у Републици Српској, због сумње да је починио кривично дјело стварање криминалне организације и прање новца.

Његово име први пут је помињано прошле године уочи парламентарних избора 16. октобра. Све је почело када је полиција у Подгорици зауставила "ауди" у којем су били Вујисић, Шћепановић и Конатар. У ауту, којим је управљао Шћепановић, пронађено је 30.000 долара и 17.700 евра.

Шћепановић је тада изјавио да је новац добио од Вујисића како би замијенио доларе у евре, а да би исплатили посматраче које је ангажовао Покрет за промјене за надгледање парламентарних избора 16. октобра прошле године.

И сапутник Шћепановића, Конатар је потврдио да је он требало да замијени 30.000 долара у евре на захтјев Шћепановића.

Вујисић је тада, како су писали медији, негирао да је новац намијењен посматрачима и да има везе са Покретом за промјене.

Он је наводно објаснио да је ријеч о лично његовим средствима, а да је Шћепановића молио да конвертује доларе за евре како би вратио дуг особи из Тивта Миомиру Николићу, који му је наводно позајмио паре за изградњу куће у Доњој Горици у Подгорици.

Извор: Срна