latinica  ћирилица
15/05/2017 |  18:50 ⇒ 19:27 | Аутор: РТРС

Црнадак дао пуну подршку Сарајево бизнис форуму

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак дао је пуну подршку организацији Сарајево бизнис форума, који ће бити одржан 22. и 23. маја у Сарајеву, изразивши наду да ће то бити важан корак ка привлачењу нових директних страних инвестиција.
Црнадак са делегацијом Сарајево бизнис форума - Фото: СРНА
Црнадак са делегацијом Сарајево бизнис форумаФото: СРНА

Црнадак се данас састао са делегацијом Сарајево бизнис форума, коју је предводио предсједник Организационог одбора Амер Буквић, те разговарао о припремним активностима за овај инвестициони скуп.

Буквић, који је и директор ББИ банке, пренио је Црнатку да су припреме за одржавање овогодишњег Форума у завршној фази, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Према Буквићевим ријечима, до сада је регистровано укупно 539 страних гостију, из 34 земље и из свих дијелова свијета, а укупан број пријављених учесника је скоро 900 у овом моменту.

Он је истакао да ће на овогодишњем Форуму учествовати генерални директор Европске комисије за преговоре о проширењу и сусједство Кристијан Данијелсон, потпредсједник Индонезије Мухамед Јусуф Кала, те замјеник премијера Турске Мехмет Шимшек.

Буквић је навео да је планирано одржавање панела о економској сарадњи са Њемачком, у сарадњи са Привредном комором ове земље.

Покровитељ Форума је Предсједништво БиХ уз подршку Савјета министара и Министарства иностраних послова БиХ.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и шеф Канцеларије Савјета Европе у Сарајеву Драхослав Штефанек разговарали су данас о европском путу БиХ, политичкој ситуацији и унапређењу сарадње.

Разговарано је о активностима у контексту приближавања БиХ ЕУ и активностима Савјета Европе у БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

На састанку је било ријечи и о могућностима унапређења сарадње БиХ и Савјета Европе, посебно у области поштивања људских права и у том контексту поздрављена је предстојећа посјета Сарајеву високог комесара УН за људска права Зеида Раада ел Хусеина.

Црнадак је информисао Штефанека у Сарајеву о свом учешћу на састанку Комитета министара Савјета Европе 19. маја у Никозији, те истакао да је Савјет Европе важан за БиХ због улоге коју има у демократизацији земље и поштивању људских права, као и за међународну позицију земље.

Извор: Срна