latinica  ћирилица
15/05/2017 |  18:27 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Приједор- Стотину чланова НДП прешло у Социјалистичку партију (ВИДЕО)

У Приједору је вечерас стотину чланова градског одбора НДП-а прешло у Социјалистичку партију.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Они су незадовољни ставовима и потезима врха НДП-а, а указују и на све већи раскол у Савезу за промјене.

Чланске карте Социјалистичке партије за бивше НДП-овце већ су спремне. Међу онима који су напустили приједорски НДП су 24 члана Градског одбора, потпредсједник и предсједници младих и актива жена. Разлог је кажу, политика врха странке.

Никола Праштало, бивши секретар Регионалног одбора НДП-а и координатор за младе, каже да је НДП-ова политика критиковања без неке визије, уствари политика критиковања свега и свачега.

Визију имају сада већ бивши чланови приједорског НДП-а, који ће своје политичке ставове исказати у Социјалистичкој партији.

Свјетлана Котроман, бивша предсједница Актива жена ГО НДП Приједор, каже да их је понукало то што се у НДП све почело распадати и да су одлучили да би требало да крену даље.

Разлози преласка у Социјалистичку партију нису идеолошке већ неке друге природе, категоричан је предсједник приједорског НДП-а Драган Драгојевић.

- На терену постоје људи који су спремни да раде који ће и тај одлазак оквалификовати можда као нешто против чега треба да се бори - каже Драгојевић.

Доласком стотињак нових чланова који вечерас и званично прелазе из НДП-а, приједорски социјалисти знатно ће, кажу, ојачати своје редове.

Ранко Колар, предсједник Извршног одбора приједорских оцијалиста, каже да ће заједно са овим члановима бити јачи, ефикаснији и бољи, "првенствено што су то млади људи који имају перспективу у СП-у и ми их прихватамо као своје".

Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије, каже да се то сада дешава у Приједору, али да има и других општина гдје се масовније прелази у Социјалистичку партију.

Након прошлогодишњих локалних избора у скупштини града Приједор, социјалисте представља један одборник, док НДП није освојио ниједно одборничко мјесто.