latinica  ћирилица
15/05/2017 |  17:06 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Приједор- Улица Вука Караџића заблистала новим сјајем (ВИДЕО)

У Приједору је, поводом 16. маја – Дана града, званично отворена реконструисана Улица Вука Караџића.
Приједор - улица Вука Караџића - Фото: РТРС
Приједор - улица Вука КараџићаФото: РТРС

Изграђен је нови систем одвода површинских вода, замијењене су канализациона и гријна мрежа, реконструисана је и расвјета, а коловоз и пјешачке површине добили су нови и модеран изглед.

Улица Вука Караџића спаја приједорску аутобуску и жељезничку станицу са Средњошколским центром и једна је од најфреквентнијих градских улица. Реконструкцијом је, између осталог, ријешен и проблем слабе освијетљености, чиме ће бити повећана безбједност пјешака.

Средства за реконструкцију, у износу од милион и 85 хиљада марака, обезбиједио је град Приједор.

Градоначелник Миленко Ђаковић нагласио је да је овдје урађено много више посла него што је предвиђено, јер су уређене  подземне инсталације које су биле дотрајале.

Бивши градоначелник Марко Павић изразио је увјерење да ће сваки пролазник и грађанин бити задовољан новоуређеном улицом, те додао, да ће се видјети да град Приједор мисли о грађанима јер вриједност ове улице није само оно што видимо.

Из Градске управе поручују да ће у складу са стратегијом развоја, материјалним могућностима и процјенама приоритета, бити настављена реконструкција градских улица.