latinica  ћирилица
15/05/2017 |  16:17 | Аутор: РТРС

Војска Србије - Институција од највећег повјерења грађана

Војска Србије и даље је институција од највећег повјерења грађана Србије, резултати су истраживања које је објавила Агенција за истраживање "Дип дајв".
Војска Србије (фото: www.pecat.co.rs) -
Војска Србије (фото: www.pecat.co.rs)

Према истраживању, 57 одсто грађана, у градским и руралним срединама, највише вјерује Војсци, што је знатан пораст у односу на 2011. годину, када је тај проценат износио 37 одсто.

"То је резултат којим се Министарство одбране и Војска Србије са правом поносе, али нас и обавезује да наставимо са одговорним извршавањем бројних задатака у све три мисије", саопштено је из Министарства одбране Србије.

Из Министарства наводе да је Војска Србије сигуран гарант безбједности Србије и свих њених грађана, који су се у то могли увјерити, на бројним сложеним активностима и приказима наоружања и војне опреме.

"Поверење је заслужено брзом и ефикасном помоћи коју су припадници Војске Србије први пружили у поплавама и другим природним недаћама, којих смо, нажалост, имали протеклих година. Наши `плави шлемови` успешно настављају мисију мира широм света, чиме смо и некада и сада заслуживали велико признање", наведено је у саопштењу.

Повјерење се стицало и бројним хуманитарним акцијама, културним манифестацијама, спортским резултатима, сарадњом са мјесним заједницама и у најудаљенијим селима широм Србије, гдје су пружани љекарски прегледи и медицинска помоћ, наводе из Министарства.

Извор: Срна