latinica  ћирилица
15/05/2017 |  15:49 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

У уторак промјенљиво облачно (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво облачно вријеме, а у послијеподневним часовима очекују се пљускови и грмљавина јачи на сјеверу, слабији у централном појасу и на истоку, док ће на југу бити сунчаније вријеме.

Ујутро ће бити мало до умјерено облачно, осим у Крајини и западном дијелу сјеверних предјела, гдје ће претежна облачност условити могућу слабу кишу или краткотрајни пљусак.

Прије подне биће промјенљиво са сунчаним интервалима, уз могућност краткотрајног пљуска на сјеверу.

У послијеподневним часовима очекује се нестабилно вријеме, прво у сјевереним и централним предјелима, које ће се постепено, према вечери, стабилизовати.

На сјеверу ће и даље бити услова за мјестимично слабу кишу.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, у Динаридима и на југу Херцеговине умјерен до јак сјевероисточни, односно јака бура.

Јутарња температура ваздуха биће од шест до 12 степени, те на југу око 15 степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 20 до 24 степена Целзијусова, и то на истоку 18 степени, на југу око 26 степени, а у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

У већини крајева данас је било помјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, уз повремене пљускове и грмљавину на сјеверу, гдје су могуће и локалне непогоде са градом.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница седам степени, Бихаћ и Приједор 16, Јајце, Ливно и Соколац 17, Бугојно и Сарајево 18, Дрвар, Иван седло, Сански Мост, Тузла и Зеница 19, Бањалука 20, Градачац и Сребреница 22, Неум 23, Бијељина и Зворник 24, Груде 25, Требиње 26, док је у Мостару измјерено 27 степени Целзијусових.

Извор: Срна