latinica  ћирилица
15/05/2017 |  15:10 | Аутор: РТРС

До краја године завршетак дионице од Бањалуке до Прњавора

Динамика радова на изградњи дионице ауто-пута Бањалука - Прњавор тече планираним темпом и реално је очекивати да буде завршена до краја године, изјавио је данас шеф изградње трасе овог ауто-пута Марко Салапура.
Изградња аутопута Прњавор - Бањалука - Фото: РТРС
Изградња аутопута Прњавор - БањалукаФото: РТРС

"Овај мјесец имао је више кишних падавина, али очекујемо побољшање времена у наредном периоду и мислим да ћемо у планираном року, до краја године, завршити ову дионицу ауто-пута `9. јануар`", рекао је Салапура новинарима током данашње посјете студената бањалучког Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета градилишту ове дионице код Маховљанског вијадукта.

Према његовим ријечима, проблем у извођењу радова била су клизишта, од којих је једно већ санирано, а ускоро ће бити санирана и друга два.

Професор на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету Мато Уљаревић каже да је ова стручна посјета организована за студенте свих смјерова студијског програма Грађевинарство, и то за студенте мастер студија, четврте године и дијела треће године.

Он истиче да је за студенте веома важан овакав излазак на терен, јер мало њих на моделу један према један може да упозна оно што теоретски сагледава.

Извор: СРНА