latinica  ћирилица
15/05/2017 |  13:19 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

Крсмановић, Говедарица и Бореновић о тексту на порталу "Ослобођење"

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је Срни да је текст објављен на београдском порталу "Ослобођење", у којем се говори о новом плану дестабилизације Републике Српске, класична манипулација која, како каже, долази из кабинета предсједника Републике Милорада Додика.
Здравко Крсмановић - Фото: РТРС
Здравко КрсмановићФото: РТРС

"Чим имамо овакве наручене текстове, то значи да се спрема једна велика пљачка у Републици Српској. С друге стране, то говори колико је у паници актуелна власт која је Српску довела до банкрота и лошег економског стања", сматра Говедарица.

Коментаришући наводе из текста да је у Републици Српској у току спровођење новог одлучујућег удара на актуелну власт и дестабилизацију Српске под називом "Посљедња шанса", који налаже жестоко и одлучујуће дјеловање опозиције у више праваца, он је рекао да је слична прича била актуелна и прије годину дана, те да су "стручњаци могли да буду мало креативнији".

"То су класичне будалаштине и небулозе које су знак немоћи ове власти за коју су очигледно и 'Алумина' и 'Митал' и све остале афере које су постале свакодневница у Српској измишљене афере", истакао је Говедарица.

Он је навео да је симптоматично то да "свака лажна афера излази у јавност онда када су актуелни протести радника".

Бореновић о тексту на порталу "Ослобођења"- То су најобичније глупости

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је Срни да су глупости и неистине наводи у тексту који је објави београдски портал "Ослобођење" под насловом "Нови удари на Српску - План 'Последња шанса'" у којем се истиче да је у Републици Српској у току спровођење новог одлучујућег удара на актуелну власт и дестабилизацију Српске.

"То су најобичније глупости и лажи Додикових савјетника који показују да су спремни на све, и на најпрљавије лажи", рекао је Бореновић, коментаришући писање београдског портала "Ослобођење" да "план 'Последња шанса' увелико спроводе странци у Републици Српској, уз помоћ чланица опозиционог Савеза за промене - СДС-а, ПДП-а и НДП-а".

Он је додао да нема времена да се бави таквим глупостима и да се тренутно налази у Београду, гдје са народним посланицима разговара о сарадњи Српске и Србије.

Спин власти да опозиција ради на дестабилизацији Српске

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић рекао је Срни да већ годинама слуша исту причу да опозиција сарађује са странцима на рушењу власти у Републици Српској, те да је ријеч о спиновању власти.

Коментаришући текст који је објавио београдски портал "Ослобођење" у којем се наводи да је "у Републици Српској у току провођење новог одлучујућег удара на актуелну власт и дестабилизацију Српске под називом 'Посљедња шанса'", који налаже жестоко и одлучујуће дјеловање опозиције у више праваца, Крсмановић је рекао да се таква атмосфера прави увијек када, како каже, предсједнику Републике Српске Милораду Додику нешто није по вољи.

Он је навео да је очигледно да нема пара у буџету, да је Додик под санкцијама САД, да је опозиција покренула иницијативу за смјену Владе и да има проблема у владајућој коалицији, те да се онда траже спољни и унутрашњи непријатељи, домаћи издајници и страни плаћеници.

"То је већ виђена ствар и народ у Републици Српској је то препознао. Никакво рушење не желимо, већ желимо да спасимо Републику Српску јер је толико у крминалу и корупцији од владајућег режима да ће сама себе економски урушити ако не буде промјене власти", сматра Крсмановић.

Коментаришући чињеницу да је у тексту наведен као неко ко је "задужен за драматизовање стања у привреди", Крсмановић је рекао да је то зато што познаје ту проблематику, као и податке у вези са "Алумином" и "Миталом".

"То је једна ствар која је измишљотина, чисти спин јавности. Ми само радимо за добробит Републике Српске, а никако против ње", закључио је Крсмановић.

Лидер НДП-а Драган Чавић није желио коментарисати писање београдског портала "Ослобођење", али је најавио могућност тужбе против Срне, која је пренијела наведени текст, због помињања његовог имена.

Извор: СРНА