latinica  ћирилица
15/05/2017 |  12:51 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

СДС позвао ДНС да изађе из Владе ако прође продаја "Љубије"

Приједорски одбор СДС-а оцијенио је да би чланови ДНС-а требало да изађу из Владе Српске ако Рудници жељезне руде /РЖР/ "Љубија" буду продати компанији "Израели инвестмент група" и наводи да није задовољан начином на који ДНС брани интересе грађана Приједора.
Рудник Љубија - Фото: РТРС
Рудник ЉубијаФото: РТРС


"Они би требало много више и транспарентније да то раде јер реченица у којој кажу да ће гласати против, а да ће сутра остати у Влади је двоструки политички аршин", рекао је предсједник приједорског СДС-а Милан Тубин на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је навео да се одбацивањем одлуке Владе Републике Српске о продаји РЖР "Љубија" "Израели инвестмент групи" бране, не милиони, него милијарде, односно будућност града Приједора.

"Ако то није вриједно изласка из Владе, у случају продаје, онда не знам шта је вриједно", додао је Тубин.

Према његовим ријечима, СДС и сви његови посланици у Народној скупштини Републике Српске сутра неће подржати одлуку Владе о продаји РЖР-а.

"Ако буде прелетача, то ће се сутра видјети. Очекујемо да их неће бити", рекао је Тубин.

Народна скупштина Републике Српске наставиће сутра редовну сједницу на чијем дневном реду је и приједлог одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Српске о продаји државних акција у РЖР "Љубија" методом непосредног избора купца.

Извор:СРНА