latinica  ћирилица
15/05/2017 |  11:20 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили саучешће због трагедије у Мостару

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа градоначелнику Мостара Љуби Бешлићу поводом тешке авионске несреће у којој је погинуло петоро људи, међу којима и троје дјеце.
Пао мањи авион код Мостара (фото: Vijesti.ba) -
Пао мањи авион код Мостара (фото: Vijesti.ba)

"Дубоко нас је ожалостила вијест о страшној авионској несрећи код Мостара у којој је живот изгубило пет особа, од којих троје дјеце. Поводом ове велике трагедије, у име грађана Републике Српске и своје име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа. Иако је тешко пронаћи ријечи утјехе у тренуцима када изгубимо своје најмилије, молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе нашег саосјећања", навео је предсједник Српске.

И предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је данас градоначелнику Мостара, Љубу Бешлићу, телеграм у којем изражава саучешће породицама страдалих у авионској несрећи, али и свим Мостарцима које је погодила та трагедија.

"Дубоко нас је потресла трагедија у којој је изгубљено пет младих живота, а посебно вијест да је међу њима троје дјеце, Лука и Лана Ловрић и Арман Хаџиомеровић. Молим Вас да изразе нашег најдубљег жаљења посебно пренесете њиховим породицама", наводи Чубриловић у телеграму Бешлићу.

Телеграм саучешћа упутила је и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић.

Цвијановићева је навела да је Српска са искреном жалошћу и тугом примила вијест о страшној авионској несрећи код Мостара у којој је живот изгубило петоро људи, међу којима троје дјеце.

"У име Владе Републике Српске, у име грађана Републике Српске и своје име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа. Молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе нашег саосјећања због бола који их је задесио", навела је Цвијановићева у телеграму.