latinica  ћирилица
15/05/2017 |  10:48 | Аутор: РТРС

"Дан": Умјесто на потјерници Маровић на лијечењу у Београду

Бивши високи функционер ДПС Светозар Маровић, за којим је Подгорица најавила расписивање потјернице, лијечи се у Београду, пише подгорички Дан.
Светозар Маровић - Фото: AFP
Светозар МаровићФото: AFP

Извор листа из српског МУП-а казао је да ће током сљедеће седмице обавијестити надлежне органе у Црној Гори да је Маровић на лијечењу, те да га они неће хапсити док не буде завршен његов медицински третман.

"По изласку из болнице Маровић ће се сам јавити истражним органима Црне Горе који га траже. Он се не скрива у Београду већ је у болници, о чему су наши службеници обавијештени, а током седмице, када добијемо званично појтерницу, писаним путем обавијестићемо о томе и колеге у Црној Гори", саопштио је извор из МУП-а Србиј, пише лист.

Лијечење Маровића, како се наводи, трајаће још два мјесеца, а до тада, српска полиција га неће хапсити и изручити Црној Гори.

Лист пише да се Маровић, по доласку Београд, уредно јавио полицији, пријавио мјесто и адресу боравка, као и адресу клинике у којој ће боравити.

Полицији је саопштио да нема намјеру да бјежи, већ ће, по окончању лијечења доћи у Црну Гору на издржавање затворске казне.

Подсјетимо, званична Подгорица најавила је раније могућност расписивање потјернице за Маровићем због неодазивање на издржавање затворске казне.

Извор: Танјуг