latinica  ћирилица
15/05/2017 |  07:59 ⇒ 07:59 | Аутор: РТРС

Почела санација коловоза кроз Требиње

На дијелу магистралног пута М-6, кроз Требиње, почела је санација коловоза, због чега ће теретни саобраћај из правца Љубиња бити усмјераван према Билећи, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

"Теретни саобраћај из правца Љубиња усмјераваће се на кружном току десно, па преко Улице требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада", наведено је у саопштењу.

У току је изградња кружног тока у Милићима, због чега је измијењен режим саобраћања на раскрсници магистралног пута М-19, дионице Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, режим саобраћања је измијењен због радова који ће трајати до 26. јуна.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, дионица Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб долази до повремених обустава у трајању од пет до 15 минута.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, возила због активираног клизишта саобраћају наизмјенично једном траком.

Саобраћај је на магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ /Шћепан Поље/ забрањен за сва возила тежа од 16 тона.

У Федерацији БиХ коловоз је сув или мјестимично влажан, а могући су ситнији одрони земље или камења.

Због санационих радова привремено је постављена сигнализација на ауто-путу А-1 /дионице Бутила-Сарајево запад-Лепеница, Зеница Југ-Какањ, Јабланица-Мостар, Бугојно-Купрес/

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Извор: Срна