latinica  ћирилица
14/05/2017 |  17:26 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Нови испад министра безбједности БиХ Драгана Мектића (ВИДЕО)

Нови испад министра безбједности Драгана Мектића. Сада због његовог јавног исмијавања првог предсједника Републике Српске Радована Караџића и генерала Ратка Младића.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Виц о њима причао је на Предсједништву СДС-а, странке чији је Караџић оснивач. Осуде оваквог понашања стижу са свих страна, од породица Караџић и Младић, Борачке организације, до руководства СДС-а. Мектић се, након притиска породица и јавности, преко појединих медија - извинио.

"Да испричам један виц док смо овдје. Каже, долази Србин у Америку и на граници полицајац – Сирија. Њему он – не не Сирија – Србија. Опет овај Сирија – каже њему не не Сирија, Србија. Сад њему Србин да објасни каже – Новак Ђоковић, Владе Дивац... Оооо Србија значи, каже - Радован Караџић, Ратко Младић. Не не не – Сирија", рекао је Мектић на сједници Предсједништва СДС-а.

Непримјерено, срамно и понижавајуће – у те три ријечи најбоље стају реакције које је својом шалом изазвао министар безбједности Драган Мектић. И док је код страначких колега на сједници Предсједништва СДС-а шалом о оснивачу странке којој припада и првом предјседнику Српске изазвао смијех и одобравање, данас другачије реакције. Први човјек странке, који, док је Мектић причао виц није реаговао, дан касније каже – цијени духовите, али правила понашања се морају знати. 

"Мислим да је господин Мектић направио један гаф, није требао то да уради. Желим да свим онима који осјећају да је потребно извињење да се извиним, а у првом реду породици Караџић и Младић", изјавио је предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

А породице Караџић и Младић међу првима су осудиле иступ Драгана Мектића. Новим, у најмању руку, кажу, непримјереним иступом, Мектић се подсмјехује жртвама сопственог народа. 

"Морала бих да мимо емоција, пробам хладне главе да сагледам. У крајњој линији то могу само да подведем под глупост", истакла је потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић Јовичевић.

Мектић се руга, не само жртвама српског, него и сиријског народа, чију су несрећу произвеле исте архитекте које стоје и иза несреће кроз које су прошли народи на простору бивше Југославије. 

"Жалосно је да функционер из СДС-а на тако одговорном мјесту у власти у БиХ демонстрира такав однос према предсједнику Републике Српске и команданту Војске Републике Српске из периода када се та Република стварала", додао је син Ратка Младића, Дарко Младић.

На Мектићев гаф реаговала је и Борачка организација Српске. За њих су Караџић и Младић људи који заслужују, прије свега, поштовање које ничим не би требало доводити у питање. Када је ријеч о Мектићу, кажу – некад се боље уздржати од коментара.