latinica  ћирилица
14/05/2017 |  16:55 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Уједињена Српска анализира продају акција у "Љубији"

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да се тим те странке бави правном и економском анализом продаје државног капитала у Рудницима жељезне руде "Љубија", која обухвата и уговор са "Миталом" из 2004. године, као и понуду компаније "Израел инвестмент груп".
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је рекао да се не продају државни ресурси, који су продати 2004. године, већ мањински пакет акција, али да треба утврдити правна питања, односно колико то обавезује купца да обезбиједи обећана радна мјеста и да ли има банкарску гаранцију.

Он је оцијенио да се Уједињена Српска једина озбиљно бави овим питањем, а остали заузимањем страна за "Митал" или "Израели инвестмент групу".

"Тренутно умјесто правне и економске анализе шта је боље за Републику Српску имамо злоупотребу радничке муке и страха за радна мјеста, а тако се не гради политика", поручио је Стевандић.

Влада Републике Српске раније је донијела одлуку о продаји 64,99 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде "Љубија", методом непосредног избора купца.

За куповину 64,99 одсто акција основног капитала "Љубије" компанија "Израели инвестмент груп" понудила је 92 милиона КМ.

О продаји акција "Љубије" Народна скупштина Републике Српске ће се изјаснити наредне седмице када је предвиђен наставак сједнице Народне скупштине.

Извор: СРНА