latinica  ћирилица
14/05/2017 |  16:32 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

У понедјељак сунчано и топло, послијеподне пљускови (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ у понедјељак ће бити промјењиво облачно, уз послијеподневне пљускове са грмљавином и највишу дневну температуру до 25 степени Целизијусових.

Ујутру и пријеподне биће промјењиво до претежно облачно са сунчаним интервалима којих ће бити више на југу и суво, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Јутарња температура ваздуха од осам до 13, у вишим предјелима од четири степена Целзијусових.

Око поднева доћи ће до развоја облака, мјестимично с кишом, пљусковима и грмљавином, прво на истоку уз ријеку Дрину, а потом и на сјеверу, гдје ће бити јачих пљускова, а могућа је и појава града.

Послијеподне биће краткотрајни пљускови и у централном појасу, а јачи на сјеверу.

Према ноћи очекује се смиривање атмосфере и смањење облачности у већини предјела, осим на сјеверу уз ријеку Саву, гдје ће и даље постојати услови за пљускове.

Најмање вјероватноће за пљускове биће на југу у ниској Херцеговини, гдје би требало да остане суво и претежно сунчано вријеме.

Дневна температура ваздуха биће од 20 до 25, у вишим предјелима од 16, а на југу до 27 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб сјеверни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У уторак, 16. маја, јутро ће бити промјењљиво, понегдје и претежно облачно. На западу и сјеверозападу могућа по која кап кише, у већини предјела суво јутро и пријеподне.

Током дана на истоку биће повремена киша и пљускови, касније поподне и према вечери на сјеверу и сјеверозападу.

Од југозапада до југа остаје суво, сунчаније и топлије.

Јутарња температура ваздуха од 6 до 12, на југу око 15 степени Целзијусових.

Дневна температура ваздуха од 20 до 24, на истоку од 18, на југу око 26, а у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

У сриједу, 17. маја, ујутро ће на сјеверу и југу бити ведро или уз малу облачност, у централном планинском појасу промјењиво облачно вријеме.

Послијеподне ће постојати услови за по који пљусак на сјеверу, сјевероистоку и крајњем истоку, а у осталим предјелима суво и мало свјежије на истоку, него у претходном периоду. Од југозапада до југа, сунчаније и топлије.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 12, на југу око 14 степени Целзијусових.

Дневна температура ваздуха од 18 до 23, на југу око 26, а у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

У четвртак, 18. маја, очекује се стабилно и поново топлије вријеме. Ујутро у већини предјела биће с малом до умјереном облачношћу, око ријека и по котлинама магла.

Током дана биће сунчано уз малу дневну облачност. Јутарња температура ваздуха од шест до 12, на југу око 14 степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха од 21 до 26, а у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Данас је у Републици Српској и ФБиХ промјењиво облачно са сунчаним интервалима.

Дува слаб и промјењљив вјетар, на југу умјерен јужни, а понегдје на сјеверу до умјерен западни.

Температура ваздуха у 15.00 часова: Бјелашница, Хан Пијесак 16, Бугојно, Чемерно 17, Калиновик19, Гацко, Мраковица, Соколац 20, Кнежево, Невесиње, Клековача 21, Мањача, Зворник, Неум 22, Челинац, Сребреница, Крупа на Уни, Источно Сарајево и Ливно 23, Котор Варош, Фоча, Билећа, Требиње, Вишеград, Шипово 24, Мајевац, Бања Мљечаница, Рибник, Мркоњић Град, Рудо, Бијељина 25, Србац, Бањалука, Сарајево, Тузла 26, Нови Град, Приједор, Добој, Зеница 27, Мостар 28 степени Целзијусових.

Извор: СРНА