latinica  ћирилица
14/05/2017 |  16:15 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Уједињена Српска: Усвојена Декларација о неповредивости Српске (ВИДЕО)

На Скупштини Уједињене Српске усвојена је Декларација о неповредивости Републике Српске.
Скупштина Уједињене Српске - Фото: РТРС
Скупштина Уједињене СрпскеФото: РТРС

У Декларацији стоји -Српска је јединствен и недјељив уставноправни ентитет. Декларацију је подржао и предсједник Српске, Милорад Додик.

 У Декларацији о неповредивости Српске наведено је и да се пренос надлежности на ниво БиХ може спровести само у областима у којима је то у интересу Српске и да се Српска не одриче могућности враћања надлежности. Датум скупа је дан када су прошле године организовани митинг опозиције и контрамитинг власти. 

"Оно што је било организовано 14. маја прошле године у Бањалуци није се десило код нас, али су га реализовали у Македонији. То су пројекти дестабилизације република, увођења ванредних стања, сукоба, туча у парламенту, блокада, демонстрација, паљења", рекао је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.

Лидер Уједињене Српске наводи како је поносан што је ова странка успјела да, како је рекао, трасира пут одговорније националне политике. Предсједник Српске и СНСД-а Милорад Додик подржао је усвајање Декларације и навео да се за то декларативно сви залажу иако има партија, попут СДС-а, које другачије дјелују.

"Изгласавање декларације о потреби уједињења мисли и дјела у Републици Српској је добра ствар и то треба сви да поздравимо. Уједињена Српска партија која у политици Српске заузима једно од значајнијих мјеста и има потенцијал да у наредном периоду буде један од важних политичких фактора у Српској", истакао је Додик.

Уједињена Српска донијела је и платформу за политичко дјеловање до општих избора 2018. године, као и Платформу економског развоја Српске.