latinica  ћирилица
14/05/2017 |  14:06 ⇒ 15/05/2017 | 07:53 | Аутор: РТРС

Цвијановић: И грађанима је јасно да опозиција блокира новац намијењен Српској

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је данас да опозиција може подносити иницијативе које год жели, јер их нико више не узима озбиљно и грађанима је јасно да је њихово сједење у сарајевским фотељама служило само томе да блокирају новац намијењен Републици Српској.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише то што ће представници опозиције сутра предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу упутити приједлог за изгласавање неповјерења Влади, Цвијановићева је рекла да представници опозиције сједе у Савјету министара БиХ који нема парламентарну већину и умјесто да поднесу оставке, они траже смјену Владе која има парламентарну већину.

- Тамо су играли под палицом Бакира Изетбеговића, а сада када је он престао да диригује и сопственој партији, наши опозиционари су се досјетили нове теме настојећи да прикрију крах политике коју су водили - рекла је Цвијановићева.

Предсједница Владе Српске је истакла да се у Српској од опозиције свашта видјело, осим способности да побиједе на изборима.

"Што се тиче приче о протестима, и то смо видјели. Већ су шетали и гостовали по парковима организујући своје позоришне представе. Видјели смо и то да су, поред улице, покушавали за свој пораз на изборима тражити спас у страним амбасадама, али и настојањем да правосуђе ставе у функцију својих политичких циљева. Свашта смо од њих видјели, само не да су способни побиједити на изборима - закључила је Цвијановићева.

Представници опозиције у Републици Српској сутра ће предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу упутити приједлог за изгласавање неповјерења Влади Републике Српске.

Приједлог су припремиле СДС, НДП и ПДП, које су подржале и друге опозиционе странке, а лидери ових партија очекују да се о њему изјасни и сама Влада Српске.

Извор: СРНА