latinica  ћирилица
14/05/2017 |  13:54 | Аутор: РТРС

Приједор: Одржана Шеснаестомајска бициклијада

Око 200 Приједорчана учествовало је данас на Шеснаестомајској бициклијади, коју је организовала Туристичка организација Приједора поводом обиљежавања Дана града 16. маја.
Приједор - бициклијада - Фото: СРНА
Приједор - бициклијадаФото: СРНА

Директор Туристичке организације Приједор Амира Ганић истакла је да ова манифестација није имала такмичарски карактер, јер је сврха повратак бицикла на улице града и подршка развоју бициклистичког спорта у граду.

Члан Бициклистичког клуба "Козара" Милица Максимовић, која као возач бицикла има четири медаље, изразила је задовољство одзивом њених суграђана на ову рекреативну бициклистичку вожњу улицама града.

- Ово је стварно диван спорт и треба да се сви вратимо вожњи бициклом гдје год је то могуће - истакла је Максимовићева.

На бициклијади су могли да учествују грађани свих узраста, а дужина руте била је око 10 километара. Међу учесницима нашао се и Давор Требовац са своја три сина Јаковом, који има само двије године, и Николом и Луком који имају осам и десет година.

Почетак рекреативне бициклистичке руте био је на Тргу мајора Зорана Карлице, а стаза је ишла кроз главну улицу/шеталиште - Стари град - Заград, Рашковац - пружни прелаз 13-та-Чејреци- улица Душана Брковића - улица Војводе Мишића - мали подвожњак и назад до полазне тачке у центру града.

У организацији бициклијаде помогао је Бициклистички клуб "Козара" из Приједора, а подршку је пружила Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске чији су представници заједно са бициклистима провезли рекреативну руту улицама Приједора.

Извор: СРНА