latinica  ћирилица
14/05/2017 |  13:40 ⇒ 15/05/2017 | 09:46 | Аутор: РТРС

Мостар: Тадићева наредила свеобухватну истрагу (ВИДЕО)

Мостар, али и цијели регион, у шоку су послије јучерашње авионске несреће у којој је живот изгубило пет лица.
Пао мањи авион код Мостара (фото: Vijesti.ba) -
Пао мањи авион код Мостара (фото: Vijesti.ba)

Мостар, али и цијели регион, у шоку су послије јучерашње авионске несреће у којој је живот изгубило пет лица. У паду школског авиона погинуло је троје дјеце. Истрага о несрећи, коју је преузело Тужилаштво Босне и Херцеговине, настављена је рано јутрос.

Живот у јучерашњој несрећи изгубили су педесетогодишњи пилот, један младић, брат и сестра од седам и десет година, те осмогодишњи дјечак. Авион се срушио у мостарском насељу Јасеница, када се на аеродрому одржавала манифестација Дани отворених врата, уз промотивне скокове и панорамске летове. У Мостар је јутрос стигао и главни тужилац Босне и Херцеговине.

"Предузеће се све истражне радње које је одредило Министарство промета и комуникација раде заједно са нама овај дио посдла, нажалост десила се велика трагедија, ми ћемо урадити све што је у нашој надлежности", рекла је вршилац дужности главног тужиоца Босне и Херцеговине Гордана Тадић.

Мостарци су у шоку, а ријетки очевици причају. Послије Бањалуке, ово је још једна тешка авионска несрећа на домаћим аеродромима.

"Немам ријечи да опишем тугу која је задесила све дјелатнике зрачне луке Мостар, агенције, људе из Мостара. Ово је трагедија, када дјеца изгубе живот не знам шта има теже", изјавио је директор Аеродрома  Марин Распудић.

Како кажу из Тужилаштва Босне и Херцеговине, данас је почела обдукција тијела настрадалих. О детаљима и околностима авионске несреће, кажу, још је рано говорити.