latinica  ћирилица
14/05/2017 |  12:09 | Аутор: РТРС

Поповић: Очување Устава Србије главна брана од пријетњи

Очување Устава Републике Србије и његове преамбуле о Косову и Метохији представља главну брану од пријетњи суверенитету и територијалном интегритету Србије које упућују албански сепаратисти и званичници Албаније, изјавио је данас предсједник Српске народне партије Ненад Поповић.
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija) -
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija)

Он је у писаној изјави за медије истакао да иза ових пријетњи стоји албански лоби који чине поједини бивши предсједници и премијери највећих западних држава.

"Њихов главни циљ у Србији је да изазову промјену Устава и да из њега избаце преамбулу о Косову и Метохији", навео је Поповић.

Он је истакао да никакве промјене Устава, ма како оне наводно мале биле, не треба покретати, јер су оне замка да се Косово и Метохија избаци из највишег правног акта Србије.

"Зато сви који заговарају промјене Устава, свјесно или несвјесно, раде у интересу оних који Србију желе да распарчају за рачун шиптарског лобија и идеје Велике Албаније", навео је Поповић.

Он је позвао све грађане, институције, политичке партије, медије и невладин сектор да буду уједињени око питања очувања Устава Србије, "јер се на тај начин обезбјеђују мир и стабилност, као и заштита кључних државних и националних интереса српског народа у региону".

"Само јединствени, и уз помоћ и подршку Русије и Владимира Путина, можемо да се одупремо све учесталијим албанским пријетњама и покушајима мијењања граница на Балкану", закључио је Поповић.

Извор: СРНА