latinica  ћирилица
14/05/2017 |  10:13 ⇒ 11:17 | Аутор: РТРС

Вишеград: Завршен Међународни фестивал фолклора

У Дому културе у Вишеграду одржан је концерт 10 фолклорних ансамбала из Републике Српске, Србије, Словачке и Црне Горе, у оквиру Међународног фестивала фолклора.
Вишеград: Фестивал фолклора - Фото: СРНА
Вишеград: Фестивал фолклораФото: СРНА

Замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић рекао је синоћ да је и ове године, као и претходних, фестивал фолклора окупио бројна друштва, међу којима и друштво из Словачке које је уложило велики напор да стигне у Вишеград.

- Ове године успјели смо да фестивал подигнемо на виши ниво и трудићемо се да сваке године то буде још боље, да доведемо још више друштава из осталих европских земаља - додао је Тасић.

Прије фестивалске вечери представнике свих КУД-ова примио је начелник општине Вишеград, а потом су сви учесници учествовали у традиционалном дефилеу од Трга палих бораца до Дома културе, успут накратко изводећи дијелове својих кореографија, што су Вишеграђани и бројни туристи поздравили аплаузима.

Под покровитељством општине Вишеград, Међународни фестивал фолклора заједнички су организовали КУД-ови "Бикавац" и "Краљ Петар Први Ујединитељ".

Извор: СРНА