latinica  ћирилица
14/05/2017 |  08:43 | Аутор: РТРС

Несметано одвијање саобраћаја

На већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ возила јутрос саобраћају несметано, али се возачима савјетује да буду максимално опрезни, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Од јутрос је због санације коловоза кроз Требиње преусмјерен теретни саобраћај из правца Љубиња и Билеће. Теретни саобраћај из праваца Љубиња преусмјерен је на кружни току десно, па преко улице Требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће усмјераваће се лијево преко Каменог моста и улицом Требињских бригада.

На дионици регионалног пута Жепче-Завидовићи на подручју ФБиХ данас ће од 12.00 до 15.00 часова због међународне бициклистичке трке долазити до повремених получасовних обустава саобраћаја.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без посебних ограничења, по сувим коловозима.

Због изградње кружног тока измијењен је режим одвијања саобраћаја на раскрсници у Милићима на раскрсници дионице магистралног пута Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар.

Успрено се саобраћа и на дионицама магистралног пута Приједор-Ламовита, Козарац-Ламовита, Ламовита-Ивањска и Ивањска-Шарговац.

Петља "Маховљани" затворена је за саобраћај због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, а возачима се препоручује да користе петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на локалитету Маховљанске петље, на магистралном путу Нова Топола-Клашнице, од 23.00 до 5.00 часова долазиће до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измјене режима саобраћаја актуелне су на дионицама магистралних путева од бањалучког насеља Ребровац до Челинца, те на магистралним путним правцима Градишка-Бањалука у мјесту Клашнице, Брчко-Лончари у насељу Горице, као и на путу Клашнице један-Прњавор и на регионалном путу Прњавор-Станари.

Због клизишта успорено се саобраћа на регионалним путним правцима Укрина-Горња Вијака и Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево.

У ФБиХ санациони радови се изводе на дионицама ауто-пута Бутила-Сарајево запад-Лепеница, код вијадукта Бојник и у близини тунела Игман, те Зеница Југ-Какањ у мјесту Доњи Тичићи, као и на магистралним путним правцима Јабланица-Мостар и Бугојно-Купрес.

Извор: СРНА