latinica  ћирилица
13/05/2017 |  13:33 ⇒ 13:36 | Аутор: РТРС

Добој: Републичко такмичење у малом фудбалу за основне школе

У Осјечанима код Добоја данас је почело Републичко финале у малом фудбалу Малих олимпијских игара Републике Српске за основне школе.
Добој: Републичко такмичење у малом фудбалу за основне школе - Фото: СРНА
Добој: Републичко такмичење у малом фудбалу за основне школеФото: СРНА

На такмичењу учествује по шест мушких и женских екипа, који представљају најбоље основне школе у малом фудбалу из Сарајевско-романијске, херцеговачке, бањалучке, приједорске, семберске и добојске регије.

Домаћин је Основна школа "Радивоје Домановић" из Осјечана уз подршку града Добоја, а такмичење се одржава у спортској дворани и на отвореном терену.

Финале се завршава сутра.

Виши стручни сарадник у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске Драган Вуковић, који је отворио такмичење, оцијенио је у изјави Срни да су Мале олимпијске игре најважнији организацијски пројекат за ресорно министарство током године.

- Стратешки приоритет Министарства је да се спорт равномјерно развија на подручју цијеле Републике Српске због чега се и врши дисперзија спортских такмичења у настојању да се обухвате и мања мјеста - рекао је Вуковић.

Он је навео да су у фокусу првенствено ученици основних школа гдје се и остварају добри резулати.

Потпредсједник Скупштине града Добој Милош Букејловић рекао је да ова локална заједница подржава спортске активности у складу са могућностима да би одржала статус "Града спорта".

Извор: СРНА