latinica  ћирилица
13/05/2017 |  13:30 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Првенство БиХ у кик-боксу окупило 111 такмичара из 25 клубова

У Фочи је данас почело првенство БиХ у кик-боксу, на којем ће у дициплинама фул контакт и поинт фајт учествовати 111 такмичара из 25 клубова.
Првенство БиХ у кик-боксу - Фото: СРНА
Првенство БиХ у кик-боксуФото: СРНА

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је да је ресорно министарство и раније помагало одржавање првенства БиХ у кик-боксу, које је данас отворено у Фочи, те да ће тако наставити и убудуће.

- Помагали смо и раније одржавање овог такмичења и то ћемо наставити. Важно је да дјеца одрастају и физички и психички здрава, чему овако масовни спортови посебно доприносе - рекла је Давидовићева на отварању и честитала домаћину на одличној организацији.

Давидовићева је изразила задовољство што на такмичењу учествује доста младих из свих крајева БиХ.

Предсједник Кик-бокс савеза БиХ Драгутин Паповић рекао је да тај спорт биљежи све већу популарност, а у посљедње двије године број кик-боксера у БиХ повећао се за 30 одсто.

У БиХ тренутно има око 1.000 такмичара у овом спорту, од чега их је више од половине у Републици Српској.

- Кик-бокс је на свјетском нивоу постао придружени члан олимпијског спорта, тако да је заинтересованост младих све већа - рекао је Паповић.

Он је навео да се сваке године у БиХ одржавају по три првенства, те да се једно од тих такмичења већ трећу годину одржава у Фочи, јер се, како је истакао, фочански клуб "Игма" показао као одличан организатор.

- Фочаци, на челу са предсједником клуба Игором Марковићем, раде то на врхунском нивоу, упркос скромним средствима којима располажу савези БиХ и Српске. Морамо захвалити и Министартсву спорта и омладине Републике Српске, које нам помаже колико је у могућности - рекао је Паповић.

Извор: СРНА