latinica  ћирилица
10/05/2017 |  20:25 ⇒ 20:57 | Аутор: РТРС

Промовисана књига Богдана Ристића "Радио талас дуг 50 година" (ВИДЕО)

Промоција монографије „Радио талас дуг 50 година“, аутора Богдана Ристића, дугогодишњег уредника Радија Републике Српске одржана је вечерас у Вијећници Културног центра Бански двор у Бањалуци.
Богдан Ристић - Фото: СРНА
Богдан РистићФото: СРНА

У књизи је садржана историја Радија Републике Српске, који баштини традицију некадашњег Радија Бања Лука и Српског радија.

Књига “Радио талас дуг 50 година“ говори о радију који је мијењао име, државу, домет и назив улице у којој станује, али не и однос према слушаоцима.

На скоро 300 страница монографије утиснуто је пет деценија богате историје нашег медија, а како истиче аутор, Богдан Ристић, могу се наћи и бројне архивске фотографије, које ће многе вратити у прошлост.

"У књизи се покушава приближити све што је рађено, какво је вријеме било прије 50 година, какви су тада били захтјеви, шта се мијењало у професији, код новинара, код уредника, шта се мијењало у друштвеној заједници и како су се мијењали друштево-економски односи", истакао је Ристић.

Књига је трајни свједок постојања Радија Републике Српске, а њено издавање једна је у низу активности у оквиру обиљежавања пола вијека нашег Радија, истиче директор програма, Драган Пајић.

У настајању књиге “Радио талас дуг 50 година“, осим самог аутора, учествовале су и наше бивше и садашње колеге, међу којима су Милан Станивуковић, Милорад Кењаловић, Радован Марчета, Драган Пајић и Вишња Бајић Прерадовић...