latinica  ћирилица
08/05/2017 |  16:37 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Вјенчали се на Монт Евересту

Џејмс Сисом (35) и Ешли Шмидер (32) из САД пењали су се три седмице како би дошли до базног кампа на Монт Евересту на 5.180 метара надморске висине.
Вјенчали се на Монт Евересту (Фото: Charleton Churchill) -
Вјенчали се на Монт Евересту (Фото: Charleton Churchill)

Ни велика хладноћа, ни пробијање кроз снијег, ни висинска болест нису их омели да остваре свој сан - да се вјенчају на Крову свијета.

Годину дана планирали су то путовање, а када су дошли на врх, у шатору су се припремили за вјенчање. Иако је температура захтијевала топлу одјећу, Ешли је обукла класичну вјенчаницу, а елегантне ципеле замијенила алпинистичким гојзерицама. Ипак, осмијех јој није силазио с лица.

- Много смо разговарали и размишљали о томе гдје да се закунемо једно другом на вјерност. И колико год смо жељели да наши најближи буду са нама у тим тренуцима, превладала је ова идеја. Обоје смо велики љубитељи природе и већ смо били на висини од 4.200 метара. Ипак, знали смо да ће пут до базног кампа на Евересту бити пуно тежи, и физички и психички, од било чега што смо до тада искусили - испричала је Ешли.

Пронашли су и фотографа Чарлтона Черчила који је пристао да се са њима упусти у ову авантуру. Он је фотограф специјализован за пустоловна вјенчања који је с њима путовао све од Калифорније.

- Желио сам да документујем пут до вјенчања са свиме што су осјећали и преживљавали, али и љубав коју осјећају једно за друго. Још више од тога сам желио приказати контраст између застрашујуће величанствене планине и крхке љубави између двоје људи - рекао је Черчил.

Након вјенчања вратили су се хеликоптером са ове величанствене планине.

Извор: Агенције