latinica  ћирилица
04/05/2017 |  20:15 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Чајем од коприве против анемије, упала и прехладе

Љековити чај од коприве популаран је широм свијета јер обилује великом количином витамина, минерала и хлорофила који јачају имунитет и помажу у лијечењу разних болести, прехлада и упала.

Ако сте подложни честим прехладама и упалама, коприва ће вам помоћи да ојачате имунитет, јер је богата бакром, витамином Ц, магнезијимом, манганом и цинком.

Коприва садржи доста гвожђа, због чега се сматра вјерним борцем против анемије. Та болест често погађа дјецу, адолесценте, труднице и старије особе, а гвожђе је јако тешко надокнадити кроз храну. Да не бисте узимали различите таблете, најбоље је да пијете чај од коприве.

Особе које се боре са вишком килограма, могу да користе коприву која ствара осјећај ситости и повољно утиче на регулацију тјелесне тежине. Помаже и при бржем избацивању урина, због чега се сматра природним чистачем организма.

Мушкарци могу да имају велике користи од коприве, пошто се она годинама користи за лијечење простате природним путем јер спријечава појаву малигних тумора на тој жлијезди.

Чај од коприве је одличан и за особе које имају проблема са поленском грозницом која проузрокује неконтролисани свраб, иритацију, црвенило очију и кијавицу.

Извор: Б92