latinica  ћирилица
30/04/2017 |  17:24 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Стевандић: Република Српска највредније дјело српског народа

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас у Котор Варошу да је Република Српска највредније дјело које је створио српски народ.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"Република Српска је једина права побједа српског народа и залог за будућност и опстанак. Створили смо је под једном заставом, са једном војском и у једном рову. Не смијемо поновити грешку четника и партизана па да нам дјеца расправљају ко је био бољи - Савез за промјене или коалиција коју предводи СНСД. Најздравија наша идеја је уједињење", навео је Стевандић.

Стевандић, који је присуствовао Изборној скупштини Општинског одбора Уједињене Српске Котор Варош, истакао је да да се Република Српска храни у Српској, а брани у Сарајеву.

Потпредсједник Уједињене Српске Душан Стојичић упозорио је на штетну политику коју представници Републике Српске воде у институцијама БиХ.

"Узак круг људи узурпирао је све идеје и политику иза којих је стајао народни покрет. Они воде потпуно однарођену политику без икаквог легимитета у Републици Српској гдје су поражени на изборима. Плашим се да је на дјелу марионетски пројекат да се путем институција БиХ уређује живот у Српској. Зато је била потребна политичка снага која ће то зауставити", поручио је Стојичић.

Извор: Срна